Движението при границата с Турция е натоварено заради сезонното придвижване на турци

09:00, 17 юли 18 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 36 000 пътници и над 7000 коли са влезли в Турция през граничния контролно-пропускателен пункт "Капъкуле" на турско-българската граница през последното денонощие, съобщи Дирекцията за митници и търговия "Тракия", предаде БНР. От няколко дни турските граждани от европейските държави масово идват в Турция за лятната ваканция. Дълги опашки се образуват пред гишетата.

"Капъкуле" е вторият по големина граничен пункт по суша в света. Разполага с 10 перона за паспортни проверки, които се обслужват от 23 компютърни системи. Всички гишета работят на денонощен режим заради изключително натоварения трафик през сезона на почивките на турските граждани в европейските държави. Въпреки изключително натоварения трафик към границата, в резултат на усъвършенстването на интеграционната система на "Капъкуле" за около един час се извършват паспортните проверки на средно около 1500 пътници и митническите формалности на 350 коли, допълват от там.

Очаква се броят на автомобилите на Капъкуле до 15 август да надхвърли 100 000. Турски граждани разказват, че повече време им е отнело преминаването през границите на Сърбия и България, където чакали с часове. Общо около 20 часа отнемало пътуване от Германия през Унгария, Сърбия и България до "Капъкуле", а самото преминаване през пункта ставало за около 1 час.

В началото на август се очаква интензивно натоварване на трафика по обратния път - от "Капъкуле" към България и Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама