Турски лекари се борят за живота на недоносени сиамски близнаци

12:30, 05 юли 18 / Свят 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лекарите от университетската болница „Акдениз“ в турския курортен град Анталия се борят за живота на двойка недоносени сиамски близнаци, свързани в главата, предаде БГНЕС.
 
На 22 юни 32-годишната Фатма Евренсел е родила в петия месец от бременността с цезарово сечение тежащите 4 кг сиамски близнаци. Основният проблем пред лекарския екип, който продължава борбата за живота на новородените, е, че въпреки наличието на отделни мозъци, близнаците имат общи кръвоносни съдове.
 
Специалистите от болницата в Анталия споделят, че бебетата трудно биха оцелели, ако не се извърши операция по разделянето им. Все още обаче не е насрочена точна дата за деликатната процедура.
 
Бащата Юмер Евренсел се очаква скорошно развитие и се надява „поне едното да оживее“. Той твърди, че лекарите са предложили и варианта аборт, който обаче е бил немислим за семейството.

През август 2016 г. в Сливен се родиха сиамски близнаци, свързани в таза. Въпросът за разделянето им беше многократно обсъждан, цитирани бяха обнадеждаващи прогнози на чуждестранни лекари. До момента обаче към операция не е пристъпено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама