Нинова: Очаквахме повече конкретика от посещението на Борисов в Русия

14:00, 31 май 18 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добре е, че имаше срещи и на президента Радев, и на премиера Борисов. Чрез тези посещения се размразиха отношенията между България и Русия”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От посещението на Борисов и министрите очаквахме много повече конкретика. За съжаление, както разбираме, не е имало срещи между българските министри и руските им колеги по конкретни теми и конкретни споразумения. Нищо конкретно не е договорено. Премиерът се опита да проправи собствените си грешки от спирането на проектите, но не успя. Извинява се и търси прошка от Путин, но за нас е по-важно да се извини на българския народ за пропуснатите ползи“, смята Нинова.

Тя изрази надежда започнатият диалог между България и Русия да продължи на всички политически, дипломатически и икономически равнища, защото е в интерес на България.

Мисля, че Борисов отиде, за да осигури газ за хъба „Балкан“, но нищо подобно не е получено. Замразяването на „Южен поток“ и „Белене“ очевидно ще ни струва много“, допълни лидерът на БСП.

Тя още веднъж препотвърди подкрепата на партията за изграждането на АЕЦ „Белене“ и призова да бъдат предприети конкретни стъпки в тази посока.

Руската страна е готова да се включи, но едва след като България се изясни какво иска. Нашето правителство явно още не е изяснило. Очакваме да внесат поне отпадането на мораториума, за да направим една първа стъпка“, коментира още Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама