България ще участва на световното по футбол! Вижте как! (СНИМКИ)

11:11, 31 май 18 / Любопитно 25 1192 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Деветгодишният Никола Алексиев ще представи България на финала на Световното първенство по футбол на 15 юли в Москва. Момчето беше избрано след национален конкурс по програмата Макдоналдс Футболен ескорт. На специална церемония в ресторант Макдоналдс на площад Славейков малчуганът беше награден с оригиналната топка, с която ще се играят мачовете в Русия, лично от футболната легенда Наско Сираков. Двукратният голмайстор от световните първенства Мексико‘ 86 и САЩ‘ 94 пожела на Никола един ден и той да вкара голове на световни първенства. Сираков беше председател на журито, което избра Никола в силна конкуренция с още двама финалисти в конкурса. Другите членове на журито бяха управляващият директор на Макдоналдс в България Иван Лисиков и телевизионният водещ Ники Кънчев. 

Иван Лисиков пожела на Никола един ден той да има възможността той да изведе някой малчуган по световните стадиони.

На официалната церемония присъстваха и заместник изпълнителния директор на Българския футболен съюз Павел Колев, който пожела на Никола да продъллжи футболния си път и му подари екип на българския национален отбор по футбол. Никола, който на 15 юли в Москва ще изведе един от топфутболистите на света за финалните футболни емоции е от Пловдив. Той тренира футбол в местния клуб „Кронос“, играе на поста централен защитник и е влюбен в магията на футбола. Той ще пътува за Москва с баща си Борис, който го е записал за участие в конкурса на Макдоналдс. 

Макдоналдс България не за първи път изпраща българско дете на световни и европейски финали. На церемонията присъства и Мартин Сораков, който на Евро 2012 на четвъртфинала  между Чехия и Португалия изведе на терена чешкия национал Лимберски. 

Като официален спонсор на FIFA World Cup 2018™ Макдоналдс има изключителното право да избере деца от цял свят, които пред очите на милиони фенове официално да придружат на футболното игрище най-известните футболисти по време на  Световното  първенството. 

Никола ще изживее незабравими мигове в Москва, ще получи специален спортен екип, ще мине през тунела и ще излезе на стадиона ръка за ръка с известен футболист, а баща му Борис ще го подкрепя и наблюдава на живо от трибуните. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама