Задържаха трима наркодилъри във Варна

11:50, 31 май 18 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура във Варна е задържала за 72 часа двама мъже и една жена с цел довеждането им пред съда. Те са привлечени като обвиняеми за разпространение на високорискови наркотични вещества и производство на амфетамини в специална лаборатория.

Лабораторията за амфетамините била базирана на адреса на един от обвиняемите. На друг адрес във Варна при претърсване са намерени и иззети прекурсори за производството, химически вещества и уреди.

В момент на разпространение на марихуана служителите на полицията под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна са влезли на адреса, където ставала продажбата.

Назначени са съдебно-химични експертизи на откритите и иззети наркотични вещества и прекурсори, които ще установят видът, количеството и процентното им съдържание.

Продължават процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК. Тримата са криминално проявени, а единият от обвиняемите е осъждан. Прокуратурата ще поиска от Варненския окръжен съд определянето на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тримата обвиняеми - задържане под стража.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама