Гледат мярката на кмета на "Младост" Десислава Иванчева

07:40, 31 май 18 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният съд ще гледа мярката на бившия кмет на район „Младост” Десислава Иванчева. Тя беше задържана и обвинена в получаване на подкуп на 17 април.

Преди дни стана ясно, че Иванчева е уволнявала и назначавала хора от ареста. Оказа се, че макар и зад решетките, тя продължавала да подписва заповеди в качеството си на кмет и да ги предава по време на свиждане, за да стигнат до администрацията.

От ареста на Десислава Иванчева насам район „Младост” е без управник въпреки неколкократните опити да се назначен кмет. 

В същото време Столичният общински съвет трябва да избере нов временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост". Вече изтича предизвестието за напускане на Владимир Клисуров. Той беше избран за кмет след ареста на Десислава Иванчева, по нейно желание. Клисуров обаче се отказа от поста. Изборът на нов кмет трябва да бъде направен измежду действащите заместник-кметове. Но все още не е ясно кои от тях са назначени легално.

Заместник-кметът Румен Русев беше уволнен от Иванчева, но заповедта за отстраняването му най-вероятно не е легитимна, защото е издадена от ареста. А по време на краткото си управление Клисуров е издал друга заповед за назначаването на ПР-а на Иванчева - Петър Кърджилов. Не е ясно как ще се процедира, ако се окаже, че никой от тях не е легитимен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама