Бургас е домакин на Европейски морски ден 2018 г.

09:00, 31 май 18 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският морски ден 2018 г. се провежда днес и утре в Бургас. В официалното откриване ще участват комисарят по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела, евродепутати, сред които Искра Михайлова, председател на комисията по регионално развитие, и транспортният министър Ивайло Московски. Във форума участват и близо 1000 делегати от международната морска общност.

Европейският морски ден.е престижна международна двудневна конференция и изложение, организирана в различна страна всяка година. Тя се провежда от 10 години, а през този период, домакини са били Брюксел, Рим, Гьотеборг, Атина и Бремен. Сред участниците са представители на пристанищната и корабоплавателната индустрията, на местни, регионални, национални и европейски власти, държавни ведомства и агенции, НПО, научни и изследователски институции и др.

Събитието се организира от генерална дирекция „Морско дело и рибарство“ на Европейската комисия, в партньорство с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и община Бургас.

Редица събития съпътстват проявата. В Морското казино ще бъде открита интерактивна изложба за тайните съкровища на Черно море, на Пристанище Бургас ще бъде направена първа копка на конгресен център, ще се проведе и първата си по рода регата “Coast to coast - 20 км до Бургас”. 

Семинарите ще се провеждат в Бургаския свободен университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама