167 км/ч разви шофьор край Смядово, получи фиш за над 1000 лева

12:30, 07 май 18 25 812 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фиш за над 1000 лева за шофьор заради превишена скорост. Близо до бензиностанция край Смядово, където ограничението на скоростта е 60 км/ час, е засечен шофьор на лек автомобил, който преминал през участъка с превишение от 107 км/ час. За нарушението си водачът ще получи електронен фиш на стойност 1150 лева.

Общо 137 нарушения на скоростните режими са установени за малко повече от час близо до село Развигорово на 5 май. Голяма част от водачите са се движили с превишение между 30 и 40 км/ час над максимално позволената.

Установени са и нарушения заради липсваща застраховка „Гражданска отговорност“, неползване на детско столче в автомобила, водачи, които не ползват обезопасителни колани. Наложени са глоби и на пътници без колани. Установен е и технически неизправен автомобил, който се движил със спукано предно стъкло, предава Дарик.

Засилените мерки по пътищата в Шуменска област продължават и днес, предупреждават от полицията. На територията на Областната дирекция на МВР в Шумен се провежда специализирана полицейска операция. Целта е да се ограничи броят на произшествията в региона, съобщава БНР. 

Ще се следи дали водачите са правоспособни и дали не са седнали зад волана след употреба на алкохол. Екипи на Пътната полиция ще следят дали участниците в движението не превишават максимално разрешената скорост. 

Строг ще бъде контролът и по третокласните и общинските пътни мрежи. Там полицаите ще проверяват за моторни превозни средства без регистрация. Ще се проверява дали водачите имат невръчени наказателни постановления и електронни фишове, глобите по които не са платени в срок. 

Пътните полицаи ще упражняват стриктен контрол по спазването на заповедта на Агенция „Пътна инфраструктура“ за въвеждане на временна организация на движението по участъците от Републиканската пътна мрежа на камиони с допустима маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, земеделска и селскостопанска техника за времето от 14 до 20 часа днес, на 7 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама