Прекъсванията на тока по десет пъти на ден тормозят столичани от "Люлин"

10:30, 07 май 18 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици семейства в столичния квартал "Люлин" страдат от непрекъснати спирания на тока. Според ЧЕЗ причината са крадци на жици, а според жителите на района вината е в лошата поддръжка на съоръженията на електроразпределителното дружество, предава NOVA.

Хората се оплакват, че ту имат, ту нямат ток, като прекъсванията достигат до 10 пъти на ден. Няколко микрорайона от столичния квартал са подложени на истински тормоз. Хората там не знаят кога могат да заседнат в асансьора, а уредите им гърмят заради честите прекъсвания на електроенергията. Те вече са изпратили жалби до ЧЕЗ, Комисията за защита на потребителите и националния омбудсман. 

Местните са категорични, че не става дума за кражба на кабели, както твърди ЧЕЗ. Те заплашиха, че ако не бъдат взети мерки, ще затворят тунела в "Люлин". 

"Вече нямаме търпение. Това, което казват от ЧЕЗ, са пълни лъжи. Токът спира по 10 пъти на ден. Значи те искат да ми кажат, че се разбиват по 10 трафопоста на ден и ги оправят за 15 минути ли? Нас какво ни интересува, че те не си пазят и защитават мрежата?", заяви един от недоволните жители. 

Според тях проблемът е, че не се поддържат съоръженията и не се прави профилактика на мрежата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама