Годишнината от встъпването в длъжност на френския президент съвпада с поредната стачка

09:00, 07 май 18 / Свят 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първата година от встъпването в длъжност на президента на Франция - Еманюел Макрон, която се навършва днес съвпада с поредната стачка на работещите в авиокомпанията "Ер Франс" и с насрочения за утре протест на служители в националния железопътен превозвач. 
 
Недоволството е провокирано от идеите за реформи в редица сектори, които според президента биха довели до подобряване на икономиката на страната.

За днес е насрочена и среща на премиера Едуард Филип с представители на синдикатите в железопътната компания, на която ще бъдат обсъдени предложенията за реформа в сектора, някои от които според министър-председателя не подлежат на преговори.

Ръководството на френската авиокомпания Ер Франс предвижда да осигури близо 85% от полетите по време на четиринайсетия ден от поредицата стачки на служителите в авиопревозвача. Очаква се да стачкуват 14% от пилотите, 18% от летателния персонал и 10% от наземните служители.

В петък президентът на авиокомпанията Жан-Марк Жанаяк подаде оставка, след като 55%  от служителите отхвърлиха неговия многогодишен план за увеличение на заплатите при 80% участие във вота. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама