Теди Кацарова и Георги Тошев дават кулинарни съвети от цял свят в MasterChef (СНИМКИ)

13:30, 07 май 18 / Любопитно 25 621 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В кухнята на MasterChef деветима хоби-готвачи ще получат възможността да крадат безнаказано и да раняват омаломощени жертви, а изненадите ще имат специфичен вкус и ще развалят всички планове. С приближаването на финала на кулинарната битка играта става все по-трудна, а мирисът на пари променя държанието на гладиаторите. Жабешките бутчета, крокодилското филе и японската жива соева храна нато ще дадат възможност за отмъщение, но и за бляскави победи. 

Триото от артистични пътешественици – певицата Теди Кацарова, журналистът Валентина Войкова и продуцентът Георги Тошев, ще влезе в кухнята на MasterChef, за да помогне на трима гладиатори с приготвянето на стекове по американски, европейски и азиатски.

Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще провокират претендентите за титлата MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и курса в Le Cordon Bleu в Лондон с кутия, която легитимира кражбата. Хоби-готвачите ще получат зелен хайвер, лефер, сушени сливи, цикория, червени картофи, грейпфрут, маскарпоне, грис, бял шоколад, кашу, просеко и пюре от маракуя, както и възможността всеки да открадне по един продукт от свой конкурент.

Юристката Цветомира правилно ще отбележе, че ако готвачите се комбинират и се насочат към един състезател, могат да го вкарат в неудобна ситуация. Също така ще признае, че заради изразеното си чувство за справедливост е завършила противодействие на организираната престъпност и е овладяла до съвършенство бойна приложна техника, стрелба и тактическа подготовка. Кулинарите ще влязат в ролята на престъпници и внимателно ще обмислят стратегията си срещу „лошите“, „ранените“, силните и нестабилните психически.

Строгото и справедливо жури на MasterChef ще се изуми от решението на гладиаторите, ще посочи очевидните саботажи и доколко е правилна преценката на потенциала на противника. Докато едни си позволяват да експериментират, защото не са застрашени от отпадане, други ще са твърдо решени да покажат на конкурентите си, че има от какво да се страхуват. Професионалното филетиране на риба ще се превърне в пример, затрудненията ще дадат допълнителна мотивация, а ощетените ще се опитат да компенсират липсата на продукти с отлична презентация и вкус. А този, който успее да впечатли професионалистите с най-интересно, вкусно и красиво ястие, ще може да определи кой с какви продукти ще готви в следващата елиминация.

Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предложат три екзотични продукта, които ще тестват усета на хоби-готвачите. Жабешки бутчета, месо от крокодил или традиционната японска жива храна от ферментирала соя – нато, ще дадат възможност за отмъщение или подкрепа на победителя от кутията на MasterChef. Той ще спаси двама от риска да напуснат шоуто, а на останалите ще обяви война. С всеки продукт ще готвят по двама души, които ще трябва да защитят самочувствието си, използвайки нещо напълно непознато. 

Журито ще разкрие, че соята нато има аромат на кафе с леко препечена нотка, а вкусът му прилича на боб, но с леко кисела жилка. Традиционно се поднася овкусена с черен и лют пипер, горчица и пресен лук и се комбинира много добре с ориз. Краткият срок от 45 минути за опознаване на продуктите, съставяне на план и създаване на удивително ястие ще притесни гладиаторите, които ще заложат на класически рецепти от френската и азиатската кухня, екзотични иновации и смели решения. 

В решаващата битка, след която един хоби-готвач ще напусне MasterChef на престижното 9–то място, в най-голямата кухня на България ще влязат трима помощници – пътешественици. Певицата, издала кулинарна книга – Теди Кацарова, журналистът и капризен дегустатор – Валентина Войкова и продуцентът, посетил 193 държави – Георги Тошев ще застанат редом до гладиаторите, за да дадат идеи и да съдействат в приготвянето на 3 вида стекове – в американски, европейски и азиатски стил. Впечатлени, респектирани, но и вдъхновени от своите партньори, хоби-готвачите ще трябва да внимават за правилното изпичане на качествените меса, за да останат сочни, но и да подберат точната гарнитура за перфектната рецепта.

 След тежка битка между силни противници, един от тях ще се препъне в малко камъче, което ще накара строгото, но справедливо жури да се сбогува с него с мъка на сърце. Кой ще бъде той, ще стане ясно тази вечер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама