Как да започнем да тренираме сутрин?

17:00, 07 май 18 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тренировките сутрин са силно препоръчани за добър старт на вашия здравословен начин на живот. Специалистите препоръчват спорта сутрин защото когато тренираме, ние не само тонизираме тялото си, но и подобряваме работата на мозъка си. Редовните упражнения повишават нивото на енергия, по този начин ние отбелязваме добър старт на деня.
Но как да изместим спокойствието на сутрешното кафе и закуска с изморителни тренировки?

Това въобще възможно ли е? Ето пет начина да започнете да тренирате сутрин :

1. Изберете правилните упражнения

Сутрин препоръчваме упражнения, които да са по-малко интензивни, за сметка на разтягане и гъвкавост. Не е нужно от сутринта да горите калории с тежки упражнения, вместо това направете серия упражнения, които да наподобяват медитация и йога. По този начин вие ще тонизирате тялото си в една по-отпусната атмосфера. Това ще окаже влияние в настроението ви за деня, а и в същото време ще стегне тялото ви.

2. Подготовка

Денят се познава от сутринта, а утрото зависи от предишната вечер.

Вместо да стоите будни до късно, по-скоро започнете да си лягате по-рано. Така, няма да сте сънливи сутрин, ще ставате по-рано и ще ви остане време за тренировка.

Ето и още един трик : Когато си лягате вечер, не оставяйте неща за сутринта. Например – измийте чиниите или вдигнете масата. По този начин ще посрещнете сутринта готови за тренировка. Можете също така да „измамите мозъка“. Как става това? Ами лесно! Купувате си килимче за тренировки и го поставяте в хола така, че когато се събудите това ще бъде първото нещо което видите.

3. Храната

Изборът на храна сутрин, както и вечер е от огромно значение за това колко енергия ще имате сутринта. Ако изберете зеленчуци и протеини вечер, то бъдете сигурни, че сутрин ще се будите с повече енергия. А ако изберете въглехидрати и „джънк фууд“ преди лягане, ще се чувствате по-малко отпочинали на сутринта.

Известно е за всички, че закуската е най-важна. Всъщност, е много по-добре да пропуснете първото хранене за деня, отколкото да започнете по грешен начин. В противен случай, няма и няколко часа по-късно, като нищо да изпаднете в зверски глад, раздразнителност или тотална липса на енергия – нещо, което никой не иска, особено в разгара на работния ден.

Ако сутрин наблегнете на плодове, ядки и фибри бъдете сигурни, че ще имате повече енергия през деня . Добрата закуска, ще ви даде силите, от които се нуждаете за тренировката сутрин!

4. Партньор

Ако изберете тичане сутрин в най-близкия парк, това няма да ви навреди да си намерите приятел, с когото да си правите компания. Така тренировката ви ще мине много по-леко и в добра компания. Заедно ще се подкрепяте и стимулирате да не прекратявате тренировката.

5. Правилото на двете седмици:
 

Когато започвате да тренирате сутрин, имайте предвид, че няма веднага да усетите удоволствие. Но когато минете първата седмица, ще свикнете с тренировките и по-този начин ще си създадете навик. След втората седмица ще усетите промяна в почти всичко. Избора на храна- ще предпочитате да се храните по-здравословно за да имате повече сила и енергия. Тонуса - ще се почувствате много по енергични през деня и това ще ви дава допълнителен стимул да продължите с тренировките. Тялото ви ще започне да бъде по - гъвкаво и няма да имате толкова често мускулна треска.
С две думи, когато минат първите две седмици, тренировките сутрин ще се превърнат в задължителна част от вашата сутрин!


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама