Димо и P.I.F. разказват живота си чрез авторски театрален спектакъл

18:30, 07 май 18 / Култура 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една от най-обичаните и популярни родни групи P.I.F. представя нетрадиционен за тях проект. На 12 май от 19 ч. момчетата влизат в съвсем ново амплоа с една нестандартна театрална постановка. Всички фенове на групата и любители на театъра ще могат да видят първата по рода си театрална постановка, изиграна само от музиканти.
 
Авторският спектакъл "Кой прибира сутрин звездите?" е първият подобен проект на групата, в който главното действащо лице е фронтменът Димо Стоянов. За първи път той ще разкрие актьорския си талант пред публика и ще разкаже живота си през призмата на театрален спектакъл. 

Завършил „Актьорско майсторство за куклен театър” в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", Димо никога не е прекъсвал връзката с театъра – играе роли и в телевизионни, и кинопродукции, пише музика за постановки, съобщава БНР.

Сега Димо избира постановката да бъде представена в обновената Камерна сцена "Славянска беседа". Режисьор на спектакъла е Мария Банова, музиката и аранжиментите са дело на P.I.F., а автори на текста са актрисата и драматург Здрава Каменова и самият Димо Стоянов. 

Преди старта на театралното предизвикателство, Димо Стоянов (вокали), Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Юрий Божинов (бас), пусвапа и най-новата си песен, наречена „О!“.

Видеото към сингъла е дело на режисьора Николай Мутафчиев и е заснето по време на последния им клубен концерт, на който  P.I.F. оставиха припева на „О!“ да бъде изпят изцяло от феновете. Така гласовете на всички присъстващи бяха запечатани в последния хит на групата. Идеята за това е провокирана месеци по-рано, когато Димо прави първото изпълнение на парчето пред публика и още на първия припев всички запяват заедно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама