Ветеринари ще кастрират безплатно кучетата в Мездра

15:00, 30 апр 18 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екип от висококвалифицирани ветеринари ще кастрира и маркира безплатно домашни и бездомни кучета в Мездра. Интервенциите ще се извършват в периода 30 април- 6 май, информират от общинската администрация.

Манипулациите ще се извършват в гаражите на Общината, на ул. “Ал.Стамболийски“. Предвиждат се приблизително 150 хирургически интервенции. Процедурите ще бъдат в съответствие с всички ветеринарни и хигиенни стандарти.

От екипа на ветеринарните специалисти съобщават, че е необходимо желаещите да запишат час на телефон 0885685986. 12 часа преди операцията кучето не трябва да поема храна, а два часа преди интервенцията не трябва да пие вода. В деня на операцията собствениците трябва да доведат кучето си половин час предварително за предоперативна подготовка; да носят със себе си завивка за затопляне на кучето след операцията. На място се подписва декларация за информирано съгласие относно извършването на хирургична намеса.

"Когато операцията приключи, отведете кастрираното и чипирано куче у дома да се възстановява. Възстановяването след кастрация е бързо, а ползите за здравето - големи"- съобщават ветеринарите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама