Румънци пълнят хотелите по Северното Черноморие за Гергьовден

14:40, 30 апр 18 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отворените за предстоящите празници около Гергьовден хотели в курорта „Албена”, Балчик, Каварна и Каварна, са на 80% заети от румънци. Това съобщи председателят на Регионалната оргазаниция на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Димитър Димитров.

Продадени са пакети – двуневни и тридевни, от 150 до 300 лв, в замисимост от категорията на хотелите. Няма да мине без традиционната празнична вечеря с печено агне на 6-ти май, гарнирана с много жива музика. Домакините обещават още велоразходки, както и разходки до „Двореца” и Калиакра. 80% от гостите са румънци, останалите са българи.

"Проблемът с набирането на кадри все още стои", каза Димитров. В Албена се очакват малко виетнамци, в Кранево ще има младежи от африкански и екзотични страни, които са наемани като викачи на заведенията и ще представят ястия, за да изкушават туристите.

Мога да кажа, че вече е дадено началото на сезона. Прогнозите ми са за ръст от 2 до 5%. Увеличат се туристите от Полша и Чехия, от Германия най-много. Руските туристи падат с около 11%, заради курортите в Турция и Египет основно”, обясни още Димитров.

Заплатата на сервитьор е 900-1000 лева, за готвачите – от 2000 лева нагоре в началото на сезона.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама