Борисов: Сигурно аборигените живеят по-добре от нас

12:40, 30 апр 18 / Политика 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кой умник каза, че бебето обича по-малко мляко или, че обича палмово масло. Кой умник? И постави 100 милиона души да се чувстват като аборигени. Сигурно аборигените живеят по-добре от нас. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към присъстващите на конференция на високо равнище относно двойния стандарт при храните, съобщава 24chasa.bg.

"Нацията става все по-болна, когато се поемат тонове палмово масло", каза той.

Премиерът се обърна към министра на здравеопазването, който можел да каже какво се случва със сърдечните съдове, когато хората приемат подобни вещества.

Борисов заяви, че преди 10 години 1 млрд. е бил влаган в здравеопазване, сега цифрата възлизала на пет.

"Медицинската ни техника е най-хубавата в Европа, но човек като го хранiш и напитките му са вредни, каквото и да купуваме и да влагаме в здравеопазването, ефектът ще е никакъв", каза той. Борисов благодари на българските представители на конференцията, както и на комисаря по правосъдие и равенство Вера Йоурова.

"Както Вера каза, че е баба, а аз съм дядо", заяви Борисов и добави, че не е нормално да търсиш връзки.

"Като едно време по комунизма да си набавиш храни за децата или за внуците.

Не очкавах, че може до там да са се развили нещата във времето", възмути се премиерът. И добави: "От детето по-свято няма".

"Имаме много ясна позиция. И аз бих се срамувал ако бях на мястото на тези вериги, на тези производители, а и да има не вярвам, което някой да не подпише декларацията и някоя държава да не ни подкрепи. Звучи страшно обидно, всички, които ме познават знаят, че от години съм от най-големите защитници на европейската перспектива, че Европа и ЕС е най-доброто място за живеене, пример за всички контитенти", каза премиерът. И добави, че все пак има държави, които не искат да се включат в деклрацията срещу двойния стандарт при храните, която той определи като семпла.

"На времето в казармата, имаше един надпис - службата е тежка, но за сметка на това продължителна. Сега може да сложим - храните са вредни,но за сметка на това по-скъпи", заяви премиерът.

"Тази непсраведловост пряко касае животът и здравето на човека. Ние поне над 200-300 дни в часове сме се занимавали с мигрантската вълна", каза Борисов и отчете, че в Югоизточна Европа засегнати са 100 милиона души и запита дали в Западните Балкани е по-различно, където са още 30 милиона.

Премиерът се закани, че на Срещата на върха ЕС- Западни Балкани, ще даде на гостите да се хранят с това, което ядат българитe.

"Да видим дали ще я хапват с удоволствие както българите и както 130 милиона души", заяви Борисов.

"Ако за други сме правили, особено аз компромиси, в тази компромис няма да има. Мая понеже е по-добричка, казва, че храните ви ще бъдат каквито трябва на обедите и вечерите", каза премиерът.

"Надявам се всички да подпишете декларацията, това ще е акт на справедливост, акт на това, че всички сме допринесли да нарушим здравето на стотици хиляди българи, а сигурно и милиони. С това поне можем да изкупим по малко греха си всички за това, с което сме допринесли", заяви Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама