Тежко остава състоянието на българката, настанена в бразилска болница

10:00, 30 апр 18 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тежко остава състоянието на българката Теодора Маджарова, която е настанена в бразилска болница. Съпругът й Александър Русанов каза пред БНТ, че Теодора е много отпаднала и през цялото време спи. 

Българката заминава през март за Бразилия като последен опит да лекува тежко онкологично заболяване. След посещение при местен лечител състоянието ѝ се влошава. 

"Клинично е стабилна, жизнените показатели са нормални", съобщи съпругът й Александър Русанов. "Тя е в постоянно заспало състояние. Жива е, но постоянно спи. Диша самостоятелно, но трябва да е постоянно легнала и е изключително отпаднала защото е на болнично легло... Според лекарите тя трябва да пътува единствено и само придружавано от медицински екип и оборудване. Трябва да е в легнало положение", допълни той.

В момента никой от бразилските лекари не се наема да разпише документи, че тя ще издържи пътуване до родината. Авиокомпаниите в Бразилия засега не се наемат да транспортират българката, въпреки усилията на нашето консулство.

"От 10-15 дни се опитваме да помогнем. Първата трудност беше да я пренесем в държавна болница, където ще намали средствата за лечението й и ще облекчи семейството. В постоянна връзка сме с авиокомпаниите, опитвайки се да намерим вариант за прибирането в България. Истината е, че и самите лекари са притеснени дали тя ще издържи полета", коментира и външният министър Екатерина Захариева.

"Действаме от София с авиокомпаниите, които летят до там. Имаме оферти от една-две компании, но все още нямаме потвърждение от централата им", допълни тя.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама