Изписаха и 13-годишното момче, пострадало в катастрофата край Вакарел

10:15, 20 апр 18 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

13-годишното момче, което пострада при тежката катастрофа край Вакарел на 13-ти април, е изписано от „Пирогов”. Така в лечебното заведение вече няма ранени от инцидента.

Общо четирима пътници от белия автобус на фирма „Юнион Ивкони” бяха докарани в спешното на университетската болница и седмица по-късно всички са изписани.

Тежкият инцидент, предизвикан от лек автомобил, ударил се странично в автобуса, взе живота на шест души и прати над 20 в различни столични болници, като състоянието на четирима беше много тежко.

От „Пирогов” съобщиха, че 13-годишното момче е преминало през детска противошокова зала, след което екипът на д-р Стоилов го оперира по спешност. То остана за лечение в Клиниката по детска реанимация. В началото на тази седмица пациентът беше изведен от реанимация и преведен за лечение в Клиниката по детска хирургия на "Пирогов".

Освен него, в болницата останаха за лечение и две жени, едната негова майка. Тя остана за лечение в травматологията, а другата пострадала в хирургията. От началото на седмицата те са изписани от болницата.

Четвъртият пострадал е мъж, който след прегледи и изследвания беше освободен да си ходи още в същия ден.

В болница "Св. Анна" бяха откарани десет от пострадалите, като и най-тежките случаи бяха приети там. Пациентите бяха стабилизирани и контактни, и добрата новина от вторник е, че вече няма пряка опасност за живота им. Прокуратурата повдигна обвинения на 29-годишната Цвета Таскова от Плевен, а Окръжният съд на София й наложа най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” затова, че е причинила инцидента и смъртта на хората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама