„Юнион Ивкони“: Автобусът се е движил с 93 километра в час

14:13, 13 апр 18 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автобусът е чисто нов, произведен е 2017 г.“, каза Георги Атанасов от „Юнион Ивкони“. Той се е движил с 93 километра в час.

22-ма души са настанени в болници в София с различни наранявания. На място са загинали шест души, чиято самоличност се установява“, каза главният секретар на МВР Младен Маринов.

По думите му към момента не е ясно каква е причината за тежкия инцидент. „Данните са, че автомобил е влязъл в съприкосновение с автобуса, а това е довело до обръщането му в канавката“, каза той.

Двамата водачи на автобуса са дали показания. „Няма данни те да са употребили алкохол“, каза още Маринов. Единият шофьор е с 12-13 години стаж.

Предстои автотехническа експертиза на автобуса.

Движението на магистралата се извършва в едното платно и е изключително затруднено.

По разпореждане на министъра на транспорта Ивайло Московски са изпратени екипи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“за извършване на проверки на мястото на инцидента с автобуса на фирма „Юнион Ивкони” и в офиса на превозвача.

Автобусът се е движил по редовна линия Бургас-София, притежава валиден технически преглед (№ 15440515 от 06.02.2018) и карта за допълнителен преглед.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама