Екатерина Захариева разговаря в Сараево с колегите си от Западните Балкани

09:00, 16 мар 18 / Свят 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева е днес в Сараево, столицата на Босна и Херцеговина, за участие в работна среща с министрите на външните работи на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Република Македония, Сърбия и Черна гора – Дитмир Бушати, Игор Църнадак, Беджет Пацоли, Никола Димитров, Ивица Дачич и Сърджан Дърманович. 

Външните министри ще обсъдят обявената в началото на февруари Стратегия за надеждна перспектива за разширяване и засилен ангажимент на ЕС към държавите от Западните Балкани.

Сред темите е прилагането на договореностите от Срещата на върха на страните от Берлинския процес, състояла сe през юли 2017 г. в Триест, както и подготовка за следващата среща в Лондон.

За участие са поканени също държавният министър за Европа и Америка в правителството на Обединеното кралство сър Алън Дънкан, директорът на Генералната дирекция на Европейската комисия по политика за съседство и преговори за разширяване Кристиан Даниелсон и генералният секретар на Регионалния съвет за сътрудничество Горан Свиланович.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама