Нина Николина с “Магическите гласове на България” в Страсбург (ВИДЕО)

10:00, 03 мар 18 / Култура 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нина Николина е музикален продуцент и една от певиците в новия проект “Магическите гласове на България”, който ще има официална премиера на 9 март в престижната, концертна зала Cité de la musique в Страсбург.

Новият проект е гвоздей в програмата на гала концерта, организиран от Министерство на културата, Българския културен институт в Париж и мисията ни в Страсбург по повод Българското председателство. Това е второто голямо събитие в чужбина след откриващия концерт в Брюксел в началото на февруари.

Галата ще мине под наслов “Женските гласове на България” и включва изпълнения на новата формация “Магическите гласове на България”, в която участват някой от най –гласовитите певици на народни песни като -  Александра Борисова, Бисерка Пиларска, Атанаска Бонева, Таня Първанова, Еличка Кръстанова.

Нина Николина ще представи и друг свой популярен проект “Пендара етно проджект”, в който народната музика се среща със съвременната електронна сцена.

В проекта участва и дългогодишният, музикален партньор на Нина Николина -  перкусионистът, композитор и музикален продуцент Калин Вельов. Той е единственият мъж в спектакъла в Страсбург.

За разлика от обичайните си перкусии, този път Калин Вельов ще има соло на тъпан.

По време на концерта ще прозчвучат някои от най-популярните,  български народни песни като “Седнало е Джоре“,  “Бре Петрунко”, “Дилмано” , “Полегнала е Тодора” и “Мори айда, айда ”.

Това не е традиционен концерт, а мултимедиен спектакъл, в който се разказва историята на българската песенна традиция - от древността до наши дни”, казва режисьорът на спектакъла Любомира Костова. Тя, заедно с режисьора на мултимедията Ема Константинова и сценариста Георги Тошев,  представят панорама от най-доброто на женските гласове на България през годините.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама