88-годишен дядо ветеран защити жена от бандити с ножове в Лондон

08:40, 20 фев 18 / Любопитно 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Банда от петима обирджии нападнали млада жена в Лондон, но били прогонени и надвити от 88-годишен военен ветеран, съобщава NOVA като цитира „Дейли Мейл”.

Пенсионерът Джон Никсън се намесва, когато вижда нападението. Бившият ветеран от SAS („Специална въздушна служба”) споделя, че „инстинктите и обучението” му се „задействали”.

Бойният дядо включил уменията си по карате, ритайки един от престъпниците във врата, преди другите да избягат. Все пак получил рани от нож в главата и по ръцете.

След инцидента Никсън е откаран в болницата. „Първоначалната ми идея беше да отвлека вниманието им от момичето, което пищеше. Изкрещях им да я оставят, но те се обърнаха към мен, казвайки, че ще вземат парите ми, на което аз отвърнах, че това няма да се случи. Децата на тази възраст се пръскат от гордост и се надуват много, поради което не очакваха изненадата”, споделя Никсън.

88-годишният ветеран е участвал в разузнавателни мисии в страни като Египет, Корея и Германия. По време на Корейската война се е сражавал в елитна част като командос.

„Стрелян съм в крака и дори съм ухапван от змия, като отровата й беше в коляното ми в продължение на години. Бил съм близо до смъртта толкова много пъти, че подобна ситуация въобще не ме притеснява”, казва дядото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама