Държавни служители от девет министерства в Турция са отстранени от работа

13:15, 09 фев 18 / Свят 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавни служители в Турция от различни отдели на девет министерства са отстранени от работа, заради течащо разследване на прокуратурата. Това стана ясно след публикуването на решението в Официалния вестник на страната, предаде БНР. 

От промените най-сериозно е засегнато Министерството на вътрешните работи. От него са уволнени 23 ръководители на областни дирекции и заместник-губернатори на няколко големи града, сред които Диарбекир, Мерсин и Сиирт, както и други високопоставени чиновници. 

Сред министерствата с отстранени бюрократи са още социалното, на земеделието и храните, финансовото, образователното, здравното, на културата и туризма. От длъжност са отстранени ръководители на структурни и регионални звена. 

Позицията си губи и генералният директор и член на борда на директорите на държавната Турска петролна компания (ТРАО) Бесим Шишман. 

Вчера обвинените във връзки с организацията на Фетхуллах Гюлен бивш валия на Истанбул Хюсеин Авни Мутлу и бившият ръководител на полицията в мегаполиса Хюсеин Чапкън направиха своите защити в съда. За тях прокуратурата иска от 7,5 до 15 години затвор. ​

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама