Скандал в НС между ДПС и Обединените патриоти

12:28, 09 фев 18 / Политика 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пореден скандал между ДПС и Обединени патриоти в парламента. Този път причината за взаимните обвинения в употреба на езика на омразата се оказа предстоящия Луковмарш.
 
Младежко ВМРО е съорганизатор на т.нар. Луковмарш, подкрепян от Красимир Каракачанов. Вицепремиерът Валери Симеонов вместо да заглушава шума по Слънчев бряг, не видя с очите си разпространението на фашистки значки, запалки с образа на Хитлер, а Волен Сидеров е първият и единствен българин, който написа и издаде антисемитска книга“, коментира Джейхан Ибрямов от ДПС.
 
„Затова ние не виждаме действия в тази посока от страна на българското правителство, защото ръцете на зам.-министъра Георги Георгиев са вързани и той не решава. Другите решават“, посочи още Ибрямов.
 

Не закъсня и реакцията на Обединените патриоти.
 
„По повод
поредните спекулации от страна на антибългарската партия ДПС, от ВМРО може да заявим с чиста съвест, че никога не сме участвали в различни мероприятия, свързани с омраза, антисемитизъм и всичко това, в което те ни обвиняват. Единствената партия, която насажда вече почти три десетилетия омраза в България, това е ДПС. Тя разделя българското население“, каза Юлиан Ангелов от Обединените патриоти.
 
„ВМРО е участвало пряко в спасяването на българските евреи по време на Втората световна война, за разлика от тези, които днес твърдят, че са големи пазители на права и свобода на хората. Нашата организация има историческа памет и знаем за какво става въпрос. Така че тези спекулации, че ВМРО има нещо общо с организирането на антисемитски шествия или шествия на омразата, са лъжа“, допълни
той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама