Тошко Африкански минава през Егейско и Черно море

10:15, 09 фев 18 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Циклонът Тошко Африкански идва с влага от Тунис в България и ще причина валежи в събота и неделя. Това разкри доц. Георги Рачев в ефира на NOVA.

„Тошко Африкански ще мине през Егейско море, а после и през Черно море, и отново на Североизток. Високото атмосферно налягне в Русия няма да го задържи дълго над Балканския полуостров", посочи още той. 

"Валежите, които ще паднат през следващите 2-3 дни, ще покрият месечната норма за февруари. Дъжд ще завали в събота привечер. Очаква се в някои части от страната той да премине в сняг. В Северна България дори ще се образува снежна покривка от 5-6 см. Валежите ще започнат да спират в неделя вечер. В понеделник вече няма да вали почти никъде. Температурите ще започнат да се повишават", обяви климатологът.

"След като циклонът отмине, валежите ще спрат в началото на другата седмица, а около Свети Валентин отново ще нахлуе студен въдздух. На зимата й даваме последен шанс в близките 10 дни да се прояви, но както се пошегува един мой приятел, да не стане така и Малък Сечко да е топъл. Както беше през декември и януари у нас", допълни още доц. Рачев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама