Петте лъжи, с които заблуждаваме себе си

19:40, 08 фев 18 / Любопитно 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Самозаблудата пречи на всеки човек. Умението да разграничаваш същественото и най-важното ще ни помогне да сме в хармония със себе си и околните.

Вижте някои от най-популярните лъжи, които си повтаряме непрекъснато.

Лъжа номер 1. Да си сам означава да си самотен

Сам не винаги означава самотен. Връзката с друг човек пък не е равнозначна винаги на щастие.

Ако нещата не се случват правилно, вземете си почивка и прекарайте време с най-важния човек – със себе си. Оценете собственото си достойнство. И следващият път, когато попаднете в потъваща връзка, ще бъдете подготвени да изплувате безопасно.

Лъжа номер 2. Щастието идва, когато имате всичко, което искате

Понякога сме толкова вглъбени в нещо голямо, че забравяме малките неща, които дават магията на живота. За това бъдете благодарни за всичко, което имате днес. Това са добрите стари времена, които може да ви липсват през идните години.

Лъжа номер 3. Болката е нещо, което можем да видим

Никога не подценявайте болката на човека, защото всеки се бори с нещо. Някои хора просто прикриват по-умело чувствата си от други. Не знаете какво има зад затворената врата. Да осъждате хората е излишно губене на време и енергия.

Лъжа номер 4. Вие трябва да се развивате по определен начин

Когато спрете да се сравнявате себе си с другите с други хора, тогава ще постигнете вътрешен мир, който е истински, а не въображаем.

Лъжа номер 5. Да мечтаеш е загуба на време

Най-важните подаръци са невидими за очите, те се усещат със сърцето. Някъде нещо невероятно чака да бъде открито, просто мечтите ви трябва да са достатъчно големи, за да го намерите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама