Автокомпанията "Тесла" отчита загуба през последното тримесечие на 2017-та година

12:57, 08 фев 18 / Любопитно 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Калифорнийската автокомпания „Тесла“ отчита загуба в последното тримесечие на 2017 година от 675.4 милиона долара, или 4.01 долара на акция, при приходи от 3.29 милиарда долара, което е най-голямата загуба на фирмата в рамките на три месеца.
Компанията отчасти обвини тази цифра, която е значителтно по-лоша от загубата от 121 милиона долара през същото тримесечие на 2016-та година, главно поради ръста на доставките на луксозните електрически модели “Tesla Model S” и “Tesla Model X”.

В същото време „Тесла“ съобщи, че приходите от продуктите си за „електрическа енергия“ – батериите и електрическите системи за съхранение на електроенерхия – са се увеличили с 6%

Анализатори отбелязаха, че загубите са резултат от производствените разходи по “Tesla Model 3“, но неговото производство е ключът към постигане на устойчиво ниво на приходите. Това би било възможно след преразглеждане на призводствените разходи от експерти, търсейки консенсус.
С базовата си цена от 35 000$ ( 55 300 лева ), „Model 3” бива изтъкван като електрически автомобил на достъпни цени.
Повече от 450 000 души са направили депозит, за да си „запазят“ такъв автомобил, когато „Тесла“ за първи път започна да приема поръчки – 2016 година.
Изпълнителен директор на компанията съобщи в сряда, че производителността на „Model 3“ ще бъде 2 500 автомобила седмично до края на март и 5 000 седмично до края на юни.

Анализаторите изразиха скептицизъм относно способността на „Тесла“ да отговори на тези числа, а ако го изпълнят, то вече конкуренцията в този клас автомобили е огромна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама