Том Форд представи първата си колекция мъжко бельо в Ню Йорк

13:20, 08 фев 18 / Култура 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Том Форд представи първата си колекция мъжко бельо на Нюйоркската седмица на модата, в която преобладават металически цветове и животински щампи.
За дизайнер като Том Форд съществуват много малко непрекрачени граници в модата, каквато беше създаването на мъжко бельо.

"Не исках просто да произвеждам купища бельо с моето име върху него. Исках да направя нещо готино, което не съществува, и се зачудих защо да не може мъжете да носят сребристо бельо?", каза той след ревюто си снощи, което завърши с дефиле на полуголи модели, облечени в произведени в Италия боксерки.

"Всичко много напомня на стила на Уорхол", добави дизайнерът, цитиран от БТА.

Форд каза, че обикновено ходи без бельо през деня и не бил носил такова от години, докато не се родил вече 5-годишният му син и бавачката не станала неразделна част от живота им.

"Бельото е още един допълнителен слой дрехи и аз искам да бъде меко. Малките деца се будят посред нощ и трябва да изтичаш до стаята им. Помага, ако си облечен", каза Том Форд с усмивка.

Той добави, че е избрал металическите цветове и щампи на зебра, за да си подхождат с колекцията якета в ярки цветове. Колкото до боксерките в седем телесни цвята, Форд обясни:

"Помислих си колко ще е яко, ако мъжете могат да си ги избират така, че да пасват на цвета на кожата им. Събличаш дрехите си и изглеждаш гол".

Дизайнерът допълни, че е отказвал да работи върху колекции с бельо години наред, защото не е искал да губи контрола върху качеството на продукцията си, но "това е една от последните продуктови категории, които нямам и не съм правил".

Колекцията ще бъде на пазара през юни. Тоалетите от дефилето на Том Форд включваха вечерни мъжки якета с брокат в металически цветове и животински принтове, както и тесни панталони, пухкави палта и яркорозово поло, подаващо се под кафява връхна дреха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама