Как да се борим с депресията?

19:05, 24 яну 18 / Любопитно 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зимните месеци, които са придружени със студено време и мрачни дни, определено ни предразполагат и за по-мрачно настроение. Често сме склонни да изпадаме в състояния на тъга и да сме много по-умислени и затворени в себе си. Ако изпитвате дори леки признаци на депресия, по-добре помислете как да се преборите с нея и какво да направи, за да се заредите с нови емоции.

Ето някои от най-добрите начини да се справите с носталгичното и лошо настроение.

Погрижете се за себе си. Знаем, че когато нямате желание за нищо не е лесно да мислите за външния си вид или за промяна. Това обаче ще бъде страхотен ход за вас. Отделете си един ден, в който да отидете на масаж, на козметик и фризьор, за да смените прическата си. Новата прическа винаги е повод за нови усещания.

Спрете да си намирате извинения. Не търсете извинения, за да излезете и да смените обстановката. Колкото и да сте уморени или навън да е студено и дъждовно, по-добре излезте и се вижте с близки хора, които да ви разведрят, това осезаемо ще подобри настроението ви. Погрижете се да се облечете добре и се гримирайте, за да се почуствате красива.

Намерете си ново хоби. Време е за промяна! Често депресията ни казва точно това. Колкото и безжизнени и отчаяни да се чувствате, намерете начин да се заредите с малко енергия. Потърсете нови хобита – спорт, книга филм или друго занимание, което да ви зарежда с позитивни емоции. Можете да започнете да работите повече с ръцете си и да произвеждате ръчно изработени аксесоари и продукти. Това би била много добра терапия.

Не губете времето си в социалните мрежи. В летаргичните моменти социалните мрежи винаги са на среща. Скролването във Facebook и Instagram ви кара да се чувствате част от света и от движението и промените в него, въпреки че вие сте в леглото. Това обаче е само илюзия. Захвърлете социалните мрежи и помислете как можете да промените ежедневието си. Понякога да направите прекрасен и вкусен домашен сладкиш би подействало много добре.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама