9-годишно българче стана звезда на Националната хокейна лига на САЩ

10:53, 24 яну 18 / Свят 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българче беше избрано за „бъдещата звезда на мача” по време на среща от Националната хокейна лига на Америка и Канада, съобщи NOVA. Това е 9-годишният Иван Хараланов.

По времена офциалната церемония по откриването на двубоя между „Чикаго Блекхоукс” и „Ню Йорк Айлъндърс”  на 20 януари са присъствали около 20 00 зрители. Иван лично посреща играчите от "Чикаго Блекхоукс", като поздрави персонално всички. След това отбори и публика изслушаха химна на САЩ, като начело на редицата от играчи беше младият българин.

Българчето живее от малко повече от година в Чикаго и освен със спортен талант, може да се похвали и с участие във филм, видео клип на Дичо и 100 кила и дори телевизионна реклама. В момента той е част от отбора "Чикаго Бруинс-скърт". Играе както в нападение, така и в защита. Пътува с отбора из всички щати и участва активно във всички мачове.

Семейството на Иван идва в Чикаго преди година именно заради хокея. Малкия се запалва по играта още в България. Преди Националната хокейна лига на САЩ обаче Иван е започнал в “Зимния дворец” в София. 

Но освен с хокея Иван може да се похвали с още таланти. Свири на китара, а освен това вече се е снимал и във видеоклип със 100 кила и Дичо. Отличник в местното училище, Иван не забравя и майчиния си език и въпреки натоварения си график, се старае да посещава Българското училище „Слънчогледи“ в Чикаго.

Вижте видео от събитието, пуснато в собствената страница на българчето haralanov.com:

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама