Обират заключени с дистанционно автомобили

11:00, 05 яну 18 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оказва се, че крадците използват схема, при която шофьорът си мисли, че е заключил колата с дистанционно управление, но всъщност не е така, съобщи Нова телевизия.
Това се случва на семейство от София, от които са откраднати 1000 лева, два телефона, лаптоп и други вещи с обща стойност над 10 000 лева. Кражбата става около 09:00 сутринта, когато потърпевшата води 4-годишния си син на детска градина със служебния си автомобил.
„Слязохме и използвах дистанционното, за да заключа автомобила. Не чух звука от заключването, но проверих вратите и видях, че са затворени. Натиснах още няколко пъти заключването на автомобила. Заведох детето в детската градина, върнах се, потеглих и разбрах, че съм обрана”, разказа жената.

„Със сигурност става въпрос за заглушаващо устройство”, коментира експертът по сигурността Здравко Дерайлиев. По думите му това става най-вече на големи паркинги, например пред магазини. Освен това, устройствата, с които работят крадците, не са високотехнологични, съществуват от години и са евтини и достъпни. Най-евтините са по едва 90 лева, а могат да заглушават и старите алармени системи, уточни той. Проблемът е, че не са забранени от закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама