Звездата от „Туин Пийкс“ Криста Бел с концерт в София за деветия рожден ден на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“

20:00, 16 ное 17 / Култура 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на БНР отбелязва деветия си рожден ден с концерт на Криста Бел на 17 ноември, петък, в „София Лайв Клуб“. Звездата от „Туин Пийкс“ излиза за първи път на българската сцена за един концерт, очакван дълго както от почитателите й, така и от феновете на сериала.

„Музата на Дейвид Линч“, известна и като „специален агент Тами Престън“ в новия „Туин Пийкс“, идва с квартета си, за да представи новия си албум „We Dissolve“ в София. Концертът в България е и един от първите в есенно-зимното й европейското турне заедно с Крисофър Смарт (бас, визуализации, съавтор на песните в албума), Джейсън Олтмън (барабани) и Коул Хенсън (китари). „We Dissolve“ е поп албум с елементи на соул, рок и джаз, но и с трип-хоп атмосфера, инди/дарк-поезия и онази особена, почти филмова, ефирна меланхолия, с която която свързваме музиката на Криста Бел от предишните й издания.

В станалите вече класика албуми на Криста Бел This Train (2011) и Somewhere In The Nowhere (2016) съавтор и продуцент е самият Дейвид Линч, с когото тя продължава да работи и като част от актьорския екип на третия сезон на „Туин Пийкс“.  Иначе съвместната работа на двамата творци датира още от знаковата песен Polish Poem от филма Inland Empire (2006).

В програмата на първия й концерт в София можем да очакваме както песните от новия албум, така и ретроспектива на досегашното й творчество с Дейвид Линч, а и някои смели интерпретации по световни класици от категорията на Ник Кейв.

Подгряваща група са класиците на идеологическата камерна музика, „българските Тuxedomoon“ „Две Купета“, които миналата година се завърнаха на сцената с нов албум „Lost & Found“. На 17 ноември „Две купета“ излизат на сцената на „София Лайв Клуб“ в 21.30 ч., а звездата Криста Бел и групата й – в 22.30 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама