Oбновеното читалище в Пиперково отвори врати

18:00, 18 ное 17 25 539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази седмица, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков откри напълно ремонтираното читалище в село Пиперково.

Колкото и да е малко село Пиперково, от общинската управа се опитваме да поддържаме социалната среда. Надяваме се, че децата ни, които отидоха на гурбет в чужбина, след години ще се върнат по родните си места и ще открият, че и тук условията за живот са добри – модерни младежки центрове, обновени читалищни сгради и пенсионерски клубове, функционални спортни площадки. От години участваме с проекти по „Красива България, които макар и малки имат голям социален ефект сред жителите на населените места“, сподели кметът на община Ценово. Той подари професионална озвучителна уредба, която задоволява напълно потребностите на самодейните колективи.

В приветственото си слово министърът на труда и социалната политика подчерта, че с удоволствие открива един от трите обекта по „Красива България“, които се изпълняват на територията на Русенска област. „В читалището ще се поддържа жив духът на българщината. Насърчавам всички кметове да бъдат активни и да използват възможностите на програмата, която вече е отворена и събира предложения за следващата 2018 година“, изтъкна министър Петков.

За по-малко от шест месеца читалището в Пиперково беше изцяло преобразено – ремонтирана е покривната конструкция, подменени са седалките в салона, обновени са гримьорните и санитарните помещения, дограмата и водопроводната инсталация са изцяло нови. Стойността на ремонтните дейности са за близо 250 000 лева. В края на ноември НЧ „П. Р. Славейков“ в Пиперково ще отбележи 90 години от основаваното си.




 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама