Ришар Галиано гостува във Варна

12:00, 18 ное 17 / Култура 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очаквана вълнуваща среща за ценителите на музикалното изкуство е концертът на Ришар Галиано на 17-ти декември във Варна. Концертите и фестивалите, в които той участва с големи симфонични оркестри и камерни формации са на световната сцена.

През ноември Ришар Галиано- френският бандеонист, виртуоз и композитор изнася емблематичен знаков концерт в Шанхай , в зала B10 Live- най-модерното музикално артистично пространство в най-големия град на Китай. Поводът е 25 години от смъртта на Пиацола, а заедно с Ришар на сцената ще бъде и внукът на ненадминатия майстор на тангото – барабанистът Daniel Pipi Piazzolla, спечелил най-високото отличие в музикалната индустрия на Аржентина, останал верен на джаза и аржентинското танго.

След Китай, предстои наситена концертна програма в Полша и във Франция, след което идва ред за пристигане на Галиано във Варна за концерта „СОЛО – композиции на Галиано, Бах и Пиацола”, със самобитни и непогрешими интерпретации на стария градски танцувален стил мюзет, примесен с шеметен джаз, възторжено танго и притихнала овладяна южна, мечтателна.

Този концерт дава възможност за публиката на морската столица, да чуе на живо световно известния Ришар Галиано на сцената на Фестивален и конгресен център.

 

 



 

 

 

 



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама