78 % от местните данъци в Плевен вече са събрани

10:06, 19 окт 17 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен отчита към 30 септември 2017 г. постъпления от администрирането на местни данъци и такси в размер на 18 307 000 лв. Изпълнението на плана за приходи по основните видове данъци и такса битови отпадъци към края на месец септември е, както следва:

-Данък върху недвижимите имоти – 86 %;

-Данък върху превозните средства – 87 %;

-Данък при придобиване на имущество по дарение и възмезден начин – 54 %;

-Такса битови отпадъци – 80 %.

   Изпълнението на плана за приходи от местни налози към 30 септември възлиза общо на 78 %.

   От Дирекцията напомнят, че на 31 октомври изтича срокът за заплащане на втора вноска за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за 2017 година. Дължимите суми могат да бъдат заплатени на каса в Дирекцията, по банков път или чрез Интернет през сайта на Община Плевен.

   Информация за сметките и кодовете за плащане клиентите могат да намерят на адрес www.pleven.bg, секция „Местни данъци и такси”, подсекция „Актуално”.

   Работното време на Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” за плащания в брой или чрез ПОС терминал е от 8.30 ч. до 16.30 ч. без прекъсване. Плащанията се извършват на гишета от 1 до 6 в Салона за обслужване на клиенти в сградата на дирекцията на ул. „П. Р. Славейков” № 21.

   Считано от 1 ноември, на непогасените задължения ще се начислява лихва за просрочие в размер на основния лихвен процент плюс 10 пункта наказателна лихва.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама