Продължава засаждането на нови дървета по улици и булеварди в столицатa

12:00, 22 окт 17 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Залесяването е част от есенната залесителна кампания, в рамките на която се предвижда засаждане на общо 1350 дървета в зелени площи, паркове, градини и по тротоари на улици и булеварди на територията на Столична община.

22 нови дървета бяха засадени в празни обособени места по булевардите „Мария Луиза“, „Патриарх Евтимий“ и „Витоша“. Предвидени са и нови дървета от вида кълбовиден шистил покрай улиците „Алабин“, „Позитано“ и „Св. Неделя“. Предвижда се до края на есенния сезон покрай улици и булеварди да бъдат засадени над 500 дървета от видовете конски кестен, кълбовиден шестил, кълбовидна акация, червен американски дъб, копривка, липи, шестили и ясени.

Плановото залесяване и попълване на празни обособени места за дървета ще обхване улици и булеварди - бул.„Цар Борис III“, бул. „Овча купел“ , бул. „Ев. И Хр. Георгиеви“ул.„Алдомировска“, ул.„Самодивско изворче“, ул.„Доспат“, бул.„Възкресение“бул.„България“бул.„Самоковско шосе“бул. „Ал. Стамболийски“ул. „Цар Петър“ул.„Шандор Петьофи“ул.„Ген. Гурко“бул.„Цар Освободител“бул.„Черни връх“, ул. „Румяна“ , бул. „Мадрид“ , бул. „Г. Димитров“, бул. „Арсеналски“ и др.

В рамките на есенната залесителна кампания ще се проведат и допълнителни инициативи, включително кампанията „Моето зелено училище/детска градина“. Целта на инициативата е  училищата и детските градини на територията на Столична община да получат допълнително озеленяване за дворовете си. Тази есен ще бъде даден старт и на мащабната инициатива „Новата гора на София“, която предвижда засаждане на 125 000 дървета на площ от 225 дка в кв. „Суходол“.


 


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама