Отново скандал в Парламента за "Грипен"-ите

11:47, 05 окт 17 / Политика 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в Народното събрание се разгоря пореден скандал относно казуса с "Грипен". Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров заяви, че настоящият президент Румен Радев е писал опорни точки в подкрепа на тезата, че трябва да се купят точно тези самолети, не за едни пет милиона, а за потупване по рамото.

"Виждаме, че ген. Радев, не като президент, а в своето амплоа на генерал има особен афинитет да си назначава любовниците на втори договор. Разликата е само в мащабите“, заяви още Тодоров от трибуната. Веднага след тезидуми заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев отне думата на депутата.

"Маските паднаха. Днес този доклад показва, че водите война с президента - човека с най-голям рейтинг в държавата. Надявате се, че вашият лидер ще заеме това място. Няма да го заеме, не дорасъл за него", каза в отговор на думите на Тодоров червеният депутат Таско Ерменков.

"Не сте прав, че президентът е ваш. За Румен Радев гласуваха 2 060 000 души, а при максимална мобилизация БСП има 950 000", коригира опонентите си председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Политикът настоя за уважение към Радев, който ще е президент пет години, вследствие на избори, които никой не е оспорил.
"БСП вреди на президента с такава острота на говоренето, създава се усещане у избирателите", отбеляза още Цветанов.

В парламентарния дебат се намеси и секретна грама от американското посолство, а депутатът от БСП Филип Попов поиска главният прокурор да се самосезира за изнасяне на информация и да провери откъде Антон Тодоров има класифицираната информация за акция на ДАНС в Президентството. Повод за изказването на Попов бяха думите на Тодоров, че ДАНС работи в президентството от десет дни. Според депутата от ГЕРБ има унищожени документи, свързани с Иво Христов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама