Пенс: САЩ ще загуби 6,5 млн. работни места от Парижкото споразумение

19:34, 11 юни 17 / Свят 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Участие на САЩ в Парижкото споразумение за климата би довело до загуба на 6,5 млн. работни места в рамките на четвърт век, заяви американският вицепрезидент Майк Пенс в Милуоки (Уисконсин). Това съобщи ТАСС.

Той увери, че президентът Доналд Тръмп реши да изтегли страната от договора, като се ръководи от интересите на работниците. Според него, участието на Вашингтон в договорката "ще бъде бреме, което, според някои оценки, ще струва на американците 6,5 милиона работни места през следващите 25 години."

Пенс уточни, че 3 милиона работи места биха били загубени в преработващата промишленост. В същото време, според него, Китай и Индия, например, не биха загубили нищо.

Обяснявайки решението на американския лидер, Пенс каза, че „той сложи Питсбърг над Париж" и "Милуоки над Милано."

Самият Тръмп по-рано този месец цитира друга статистика. По време на реч в Белия дом, той каза, че в Съединените щати, в изпълнение на разпоредбите на споразумението от Париж за климата, може да загуби 2,7 милиона работни места до 2025 г.

Президентът на САЩ обяви на 1 юни едностранен отказ от договора, описвайки го като неблагоприятен за страната му. Документът бе подписан през 2015 г. от близо 190 държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама