Изборите във Франция протичат спокойно, но със засилени мерки за сигурност

15:43, 11 юни 17 / Свят 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изборите за Народно събрание - долната камара на парламента на Франция – преминават тихо и спокойно, но в увеличени мерки за сигурност, съобщи АФП. Според телевизионния канал BFM, сериозни инциденти не са регистрирани до момента.

Първият тур на изборите се провежда в рамките на извънредното положение, което беше въведено в страната след терористичните нападения през 2015 г. Освен това, гражданите отиват до урните само 8 дни след терористичната атака в Лондон, при която загинаха осем души, включително трима френски граждани.

Както беше съобщено от Министерството на вътрешните работи, за да се гарантира сигурността по време на изборите, са мобилизирани повече от 50 000 полицаи и жандармеристи. В допълнение, по улиците патрулират военни от операцията "Сантинел".

В Париж животът продължава. Гражданите гласуват, разхождат се по парковете. Много хора традиционно прекарват деня в кафенето, заедно с роднини и приятели. Единствената разлика от един обикновен ден е големият брой служители на реда, предават световните медии. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама