С изпит по английски език продължава втората кандидатстудентска сесия на СУ

09:57, 11 юни 17 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С изпит по английски език продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017/2018 г, предаде БГНЕС.

В 09.00 часа в зала 243 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна изпитът по английски език. Христо Алтънчев от гр. Варна изтегли вариант №2, по който ще работят кандидат-студентите днес. 1324 са подадените заявления за явяване на изпита. Председател на изпитната комисия е доц. Зелма Каталан от Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова приветства кандидатите в една от най-красивите зали на Софийския университет и изрази надеждата си през следващите няколко години да бъдат студенти в нея.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Философия; Психология; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Хебраистика, Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Балканистика; Английска филология; Испанска филология; Португалска филология; Скандинавистика; Класическа филология; Унгарска филология; Новогръцка филология; Румънска филология; Тюркология; Арабистика; Иранистика; Китаистика; Индология; Японистика; Кореистика; Арменистика и кавказология; Южна, Източна и Югоизточна Азия; Химия и английски език; Биология и английски език; Предучилищна и начална училищна педагогика; Предучилищна педагогика и чужд език; Начална училищна педагогика и чужд език; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Педагогика на масовата и художествената комуникация.

С успешно издържани кандидатстудентски изпити по история на България и по английски език кандидат-студентите могат да кандидатстват за специалностите Международни отношения или Европеистика, а с успешно издържани изпити по география и по английски език - Туризъм, Регионално развитие и политика или Европеистика.

С успешно издържани изпити по английски език и по български език и литература, по философия и социални науки или по математика (първо или второ равнище), бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалността Европеистика. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама