Община Добричка се готви за събора в Дебрене

08:05, 11 юни 17 / Култура 25 891 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В празник с много красота и веселие се превърна Третият регионален преглед на художествената самодейност Трети регионален преглед на художествената самодейност под надслов „Добруджа обич моя“ в село Батово.  Той е посветен на празника на Общината и предварителен етап за фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа", който ще се проведе на 24 юни.

Местността „Славната канара” край село Дебрене отново ще бъде сцена на няколко поколения изпълнители - певци, инструменталисти, разказвачи на предания и легенди, групи за народни обичаи, танцови състави и други.

На празника на 24 юни, записан в националния културен календар, общината кани изпълнители на автентичен фолклор от всички краища на България. В 49-то издание на събора могат да се включат и чуждестранни певци и танцьори, които съхраняват българските народни традиции.
Празникът, който обичайно събира над 2000 изпълнители, по традиция ще огласи местността "Славната канара" край село Дебрене - някогашно хайдушко сборище на войводата Пейо Буюклията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама