Данъчните в Хасково наградиха ученици

07:00, 07 юни 17 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Яница Димитрова и Захари Делев, ученици в 11 клас от Хасково, получиха поощрителни награди от НАП заради участието си в образователната програма на Агенцията „Влез в час с данъците“. Яница е ученичка в Природо–математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“, а Захари – в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“.

Имената им бяха изтеглени като резерви по-рано през годината при определяне на късметлиите, решавали вярно данъчни и осигурителни тестове в сайта на проекта. Двамата получиха поощрителни награди – портативни зарядни за телефон заради данъчната грамотност, която са придобили с участието си в играта.

Образователната програма на НАП „Влез в час с данъците“ се провежда за трета поредна година. В рамките на последното й издание бяха изнесени над 700 учебни часа, посветени на данъци и осигуровки в средните училища в цялата страна. В Хасково данъчни експерти влезнаха в 8 гимназии и се срещнаха с ученици от 9 до 12 клас, за да им разкажат за работата на приходната администрация в България, защо е необходимо да се плащат данъци и осигуровки, какви електронни услуги предлага НАП, за какво трябва да внимават всички младежи като потребители и когато им предлагат сезонна работа.

Като част от  проекта „Влез в час с данъците“, през отиващата си учебна година няколко групи ученици от хасковските гимназии по дървообработване, туризъм и средно училище „Васил Левски“ посетиха лично офиса на НАП в града и станаха част от реалния процес по обслужване на клиенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама