Заев: На 20 или 21 юни отивам в България

22:37, 06 юни 17 / Свят 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очаквам последни уточнения е се надявам на 20 или 21-ви юни да посетя България, заедно с няколко министри, съобщи БГНЕС.

Това каза Зоран Заев в първото си интервю като министър-председател на страната. Той подчерта, че това ще бъде първата визита на една съседна държава. Пред държавната телевизия Заев съобщи, че с българския премиер Бойко Борисов ще изготвят програма свързана с българското председателство на ЕС, което започва в началото на следващата година.

Заев съобщи, че през лятото очаква в Скопие да пристигне генералният секретар на НАТО и той да съобщи добра новина за страната. Членството ни в НАТО няма алтернатива...Гърция, но и България може да ни помогне много за това членство, каза още той. Премиерът подчерта, че новото правителство в Скопие има огромно желание да нормализира отношенията с всички съседи и поради тази причина непрекъснато изпраща приятелски послания към всички съседи. На 12-ти юни Заев ще посети Брюксел, където ще има срещи с еврокомисаря за разширяване на ЕС Йоханес Хан.

Зоран Заев съобщи, че "приключва времето с изграждането на нови паметници и именуването на различни стадиони, зали, магистрали.....с исторически имена". Очаквайте подробности. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама