Извършителят на нападението пред „Света Богородиа“ е 40-годишен алжирец

19:48, 06 юни 17 / Свят 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днешното нападение срещу полицай пред катедралата „Света Богородица“ в Париж е било извършено от 40-годишен мъж с алжирски произход, съобщи френският министър на вътрешните работи Жерар Колон.

„Сега знаем, че това е бил някой, който се е представял за алжирски студент, разполагащ с документ. Длъжни сме да проверим достоверността на това. Към дадения момент това е всичко, което знаем“, каза министърът след среща с полицейски представители.

Той също така заяви, че извършителят е действал сам и не е имал съучастници.

„Никой не е поел отговорност. Изглежда мъжът е бил сам и никой не го е придружавал“, посочи той.

В същото време агенция „Франс прес“ съобщава, че според свои източници от разследването нападателят е бил „войник на халифата“, имайки се предвид терористичната организация „Ислямска държава“.

Министърът също така заяви, че според първите свидетелски показания мъжът е викал „Това е за Сирия“, преди да бъде прострелян от полицай. Той също така посочи, че у нападателя са били открити кухненски ножове и студентски документи.

„С делото се занимава прокурор по въпросите на тероризма, тъй като извършителят в момента на нанасянето на удара е викал „Това е за Сирия“, заяви той, допълвайки, че в момента се провеждат разпити на свидетели. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама