Хепънинг на приятелството събра малки и големи на площад „Независимост“ в Разград

19:42, 06 юни 17 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С хепънинг беше отбелязан Международният ден на приятелството в Разград, съобщиха от общината. Събитието бе организирано от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Проявата беше открита от председателя на Общинския съвет Надежда Радославова.

Снимка: Община-Разград

Тя пожела на присъстващите да вярват в приятелството, като подчерта, че приятелство има навсякъде - там, където има песни, култура и спорт. Радославова благодари на зам.-кмета Ердинч Хасанов, който е председател на местната Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и секретаря на комисията Диана Господинова за това, че водят ползотворна дейност и работят задълбочено в насока превенция.

Снимка: Община-Разград

На хепънинга присъстваха деца от всички училища в града, които се включиха с интересни инициативи. Те изработваха гривничка за приятел, участваха в демонстрации с ролери и кънки, аранжираха мъфини, снимаха се с приятел в специална рамка.

Снимка: Община-Разград

Проведе се и стрийтбол състезание, в което участие взеха 16 отбора. При момчетата във възрастова група 5-6 клас победители станаха ученици от ОУ „ Васил Левски“, 9-10 клас – от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, 11-12 клас – ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Призовото място при момичетата грабна отборът на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

Снимка: Община-Разград

По време на събитието талантливи децаот Разград изпълняваха песни и танци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама