Френската полиция е стреляла по нападател пред катедралата „Света Богородица“ (обновена)

18:05, 06 юни 17 / Свят 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицай е стрелял по нападател, който се е опитал да нападне с чук негов колега пред катедралата „Света Богородица“ в Париж, съобщиха властите във френската столица.

Според информация на агенция „Франс прес“ мъжът е бил прострелян и обезвреден. Към момента целият район наоколо е отцепен, а гражданите са помолени да избягват мястото.

Източници съобщават, че полицаят е получил леки наранявания, след като негов колега е реагирал бързо и прострелял нападателя.

Агенцията също така посочва, че атаката е била квалифицирана като терористичен акт и съответното звено на прокуратурата вече е започнало разследване във връзка с инцидента. Въпреки това все още не са известни конкретните мотиви зад нападението.

Свидетел съобщава, че е чул силни викове. „След това тълпата се разтича и хората се паникьосаха. Чух два изстрела и видях мъж да лежи на земята в локва кръв“, споделя очевидеца.

В момента нападателят е откаран в болница, но няма повече информация за неговото състояние.

Катедралата „Света Богородица“ е една от най-големите туристически атракции във Франция. Тя е разположена на бреговете на река Сена и се намира в самия център на френската столица. Досега тям не е имало терористични нападения, въпреки че през септември в близост до сградата беше открит автомобил, пълен с газови бутилки.

Последният фатален терористичен инцидент във Франция е от 20 април, когато полицай беше застрелян на булевард „Шанз-Елизе“ само три дни преди първия тур на президентските избори в страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама