В Шишманци поставят мобилна автоматична станция за постоянен мониторинг на въздуха

16:32, 06 юни 17 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мобилна автоматична станция за постоянен мониторинг на въздуха ще бъде поставена тази вечер в пловдивското село Шишманци до окончателното потушаване на пожара в бившия цех за стоманолеене, позициониран до екологичния завод. На място ще бъдат измервани серни и азотни газове, ФПЧ10, толуен, бензен и др.

Не са установени до момента стойности, които да показват превишения на нормативно определените. Последните измерени стойности в района на Шишманци от вчера са в норма. На място са наблюдавани променливи движения на въздушните маси.

Във връзка с възникналия пожар и продължаващото измерване на качеството на атмосферния въздух в село Белозем, община Раковски,  измерените стойности по всички показатели са под нормативно определените с изключение на циановодород. По този показател измерените стойности варират около нормата.

Предвид естеството на горящите материали и метеорологичната прогноза, РИОСВ – Пловдив препоръчва днес и през следващите няколко дни, да се избягват дейности на открито и да се затварят прозорците на жилищата в Белозем и населените места, разположени около пожара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама