Румен Порожанов се срещна с представители на Сдружението на общините в България

16:10, 06 юни 17 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се срещна с представители на Националното сдружение на общините в Република България. На срещата, която се проведе днес в сградата на Министерството беше обсъден хода на приема по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020, както и възможностите за финансиране по Водено от общностите местно развитие (ВОМР), предаде БГНЕС.

Двете страни обсъдиха някои затруднения, като министър Порожанов изтъкна, че за него е важно да бъде намалена административната тежест, което ще улесни всички, съобщиха от МЗХ.

Представителите на НСОРБ изразиха мнение, че за тях е важно повторно внасяне в Народното събрание на съвместно изработените изменения в Закон за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ) по управление и реституция на остатъчния поземлен фонд и по опазване на общинските земи, както и внасяне в НС на измененията в Закона за ветеринарномедицинската дейност, целящи осъвременяване на нормативната уредба за регулация на селскостопанските дейности. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама