Ненков: ТЕЛК-овете изпаднаха в ситуацията, в която нямат законова база, на която да стъпят

15:36, 06 юни 17 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ТЕЛК-овете изпаднаха в ситуацията, в която нямат законова база, на която да стъпят. Това заяви Мирослав Ненков, зам.-министър на здравеопазването, предаде  БГНЕС.

Социалните партньори разгледаха и одобриха проект на Постановление на МС за приемане на Наредба за медицинската експертиза.

„От отменените текстове на наредбата от Административния съд, има много важен текст за методика, по която се определя процентът на нетрудоспособност на хората с повече от едно заболяване“, заяви след това Мирослав Ненков.

Той обясни, че текстовете са отпаднали заради процедура и лошо формулирани или не добре формулирани мотиви към текстовете, а не заради същността им.

„ТЕЛК-овете изпаднаха в ситуацията, в която нямат законова база, на която да стъпят, за да определят процента на нетрудоспособност на хора с повече от едно заболяване. Те нямат правно основание да определят какъвто и да е процент на нетрудоспособност. Това затрудни работата на всички тях. Забави работата им и остави много хора без трудово-експертна лекарска оценка“, подчерта зам.-министърът.

Ненков посочи, че още преди да излезе решението на съда, експертите от Министерството на здравеопазването са започнали подготовка за активиране отново на тази наредба, която практически е същата. Всички стъпки са изпълнени с изключение на акт на МС за приемането й.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама