Обвиняват бившия военен, прострелял мъж и куче в Пловдив

15:08, 06 юни 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Димитър К., на 56 г., за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. До момента е установено, че на 3 юни в междублоково пространство в жк „Тракия“, обвиняемият Димитър К. е произвел седем изстрела със законно притежаван пистолет „Макаров“, в резултат на което са простреляни 44-годишният Веселин Балев, който е получил нараняване в крака, и негово собствено куче порода „Питбул“. Пострадалият мъж е бил настанен в болница за лечение. След операция във ветеринарна клиника кучето е върнато на собствениците.

По делото са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, иззет е един брой пистолет „Макаров“, законно притежаван, два броя пълнителя, 73 броя боеприпаси, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият, което е бивш военен, е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Утре, 7 юни,  Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама